back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας ανηλίκων – Κατηγορούνται για δεκάδες ληστείες και κλοπές

Διαβάστε επίσης

Πολυμελής συμμορία, με μέλη ανήλικα κυρίως άτομα, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και ληστείες, κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι. Σημειώνεται ότι 4 από τους κατηγορούμενους είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές.

Η εξάρθρωση της συμμορίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 5-5-2022 μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 13 μέλη της, από τα οποία οι 10 είναι ανήλικοι.

Επιπρόσθετα συνελήφθη και ένας ακόμα ανήλικος για απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για την εξάρθρωση της συμμορίας, προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2021 και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της συμμορίας ήταν συνεχής, τα μέλη της κυρίως ανήλικοι (ημεδαποί και αλλοδαποί), με εναλλαγή της σύνθεσής της κάθε φορά και διέπρατταν:

– ληστείες κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών και κατά προτίμηση ανηλίκων και

– κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βραχάκια της Ακρόπολης αλλά και στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε όλες τις περιπτώσεις, αντικείμενα από τα θύματά τους.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, προέβαιναν στην άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν: 13 περιπτώσεις ληστειών και 31 περιπτώσεις κλοπών

Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα