back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Απομακρύνθηκαν όλοι οι άμαχοι από το εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ, στην κατεστραμμένη Μαριούπολη, όπου οι ουκρανικές αρχές φοβούνται ότι η ρωσική επίθεση θα ξαναρχίσει με σφοδρότητα καθώς πλησιάζει η 9η Μαΐου, επέτειος της νίκης της πρώην ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η εντολή του προέδρου εκτελέστηκε Αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη ολοκληρώθηκε», ανέφερε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.

Ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξε ότι κατέστρεψε σήμερα η Ουκρανία. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη. Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία. Την ίδια ώρα έξι πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό σήμερα όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανικός στρατός.

Σύμφωνα με τη Ναταλία Χούμενιουκ έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για θύματα είναι στο στάδιο της επιβεβαίωσης.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου και των παρενεργειών, των εν εξελίξει κρίσεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σταϊκούρας επικεντρώθηκε «στα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια», τα οποία όπως υποστήριξε «μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις. Θα πλήξει αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία».

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνητική διαχείριση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην ενέργεια. «Ο κ. Τσίπρας, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για δραστικότατη μείωση του κόστους ενέργειας, έμεινε γυμνός από επιχειρήματα και πολιτικά άοπλος» δηλώνει με ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου.

Μεγάλες καταστροφές με βαριοπούλες προκάλεσαν άγνωστοι στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται υπό ανακαίνιση για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, μετά από 34 χρόνια κατάληψής του. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη» δηλώνει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες.

Επίτιμη Δημότης Σύμης ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύμη, για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις,

Αποκλιμάκωση καταγράφεται στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.698 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 19 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με την ασθένεια ενώ 210 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από αυτά 1821 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 454 στην Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτά θα να είναι αύριο προαιρετικά τα καταστήματα, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα Play Out της Σούπερ Λίγκ,

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία,

Ατρόμητος – Ιωνικός

Παναιτωλικός – Βόλος.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα