back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

“Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος να διορθώσουμε αυτή την αδικία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ. Όπως είπε ”παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια όσα έχει δεσμευθεί επισημαίνοντας, ότι “πυξίδα μας είναι η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες, και για ακόμη 4 χρόνια. Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου και υπεραμύνθηκε του προοδευτικού χαρακτήρα της ΝΔ. Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί» τόνισε. “Δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα” σημείωσε προσθέτοντας, ότι είναι πιστός στη δέσμευση να γίνεται συνέδριο κάθε χρόνο. Μάλιστα επισήμανε τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για μη δημοκρατικές διαδικασίες με έναν μόνο υποψήφιο αρχηγό.

“Μέσα από την κοινή συνεργασία, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε από το βήμα του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του, ότι «δεν διστάζει να φλομώνει στο ψέμα ακόμα και το κομματικό κοινό της ΝΔ”. «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την εικόνα μιας χώρας που ζει μόνο ο ίδιος και οι κολλητοί του. Δυστυχώς η μεσαία τάξη μαζί με όλους τους πολίτες δεν πληρώνουν απλά και μόνο την παγκόσμια κρίση. Πτωχεύουν καθημερινά με ”ρήτρα Μητσοτάκη”, τόνισε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Με απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, απομακρύνονται από τις θέσεις τους ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είχε ασχοληθεί με την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά και με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Πηγές του Αρχηγείου ανέφεραν, ότι οι μετακινήσεις γίνονται για “υπηρεσιακούς λόγους”.

33 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 211 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 5599 τα νέα κρούσματα.

Προειδοποίηση προς τη Δύση για την «Ημέρα της Κρίσης» αναμένεται να στείλει τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, για τους εορτασμούς της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Αφιερώνουμε τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης στον λαό της Ουκρανίας. Αυτό ήταν το μήνυμα των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, οι οποίοι φορώντας κονκάρδες στα ουκρανικά χρώματα συμμετείχαν σε βίντεο για την 9η Μαΐου, το οποίο ανάρτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανάμεσά τους, ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος της ΕΕ, Πρέσβης Ιωάννης Βράιλας.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των μελών της G7 με τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου, ενώ τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο μέτωπο του πολέμου, 50 πολίτες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν σήμερα από το χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. Η ίδια κατηγόρησε τη Ρωσία, ότι παραβιάζει συνεχώς μια τοπική εκεχειρία. «Ως εκ τούτου, η εκκένωση ήταν εξαιρετικά αργή, το πρωί θα συνεχίσουμε την επιχείρηση», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 40 τραυματίστηκαν από την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το πεντάστερο ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, σύμφωνα με κουβανικά μέσα ενημέρωσης. Εκφράζονται όμως φόβοι, ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς αγνοούνται 13 άνθρωποι. Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης προσθέτοντας, ότι οι αρχές εκτιμούν, πως η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Ξεκινά έπειτα από είκοσι ένα χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Σήμερα στις 8.30 το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων για το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου.

Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά, στην Καβάλα, με θύμα μία 43χρονη και καθ’ ομολογία δράστη τον 55χρονο σύζυγό της, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο της περιοχής ύστερα από φερόμενη απόπειρα αυτοκτονίας. Ο δράστης στραγγάλισε τη γυναίκα με τα ίδια του τα χέρια μέσα στο φαρμακείο της, και ύστερα κάλεσε την αστυνομία.

Σήμερα διεξάγονται οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία .

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-1 σετ τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης, όπου θα αναμετρηθεί σήμερα με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και τον Σάσα Ζβέρεφ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται σήμερα το πρωί στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.
τέρω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα