back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εθνικές κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». «Αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει και ξεκαθαρίζει, πως στόχος του είναι μία δεύτερη αυτοδύναμη κυβερνητική θητεία.  

 Εσωκομματικές  κάλπες  σήμερα για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όπου θα κληθούν παράλληλα με την ανάδειξη των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών και  των αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος, να επιλέξουν την ονομασία του κόμματος. Οι προτάσεις είναι «Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ». Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4602, οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του. 

Στο μέτωπο της Ουκρανίας  

Περισσότεροι από 300 άμαχοι διασώθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ,  ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στο διάγγελμά του, ο Ζελένσκι είπε ότι οι αρχές τώρα επικεντρώνονται στη «δεύτερη φάση» της εκκένωσης, δηλαδή την απομάκρυνση των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού. Θα εργαστούν επίσης για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όλους τους κατοίκους της Μαριούπολης και των γύρω οικισμών. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Κίεβο προσπαθεί να βγάλει από το Αζοφστάλ τους υπερασπιστές του αλλά τόνισε ότι αυτό είναι «εξαιρετικά δύσκολο». 

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας. 

 Μεγάλες καταστροφές με βαριοπούλες προκάλεσαν άγνωστοι στο  Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται υπό ανακαίνιση για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, μετά από 34 χρόνια κατάληψής του. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη» δηλώνει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες. 

  Αποκλιμάκωση  καταγράφεται  στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.698 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 19 άνθρωποι  έχασαν τη  μάχη με την ασθένεια ενώ 210 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από αυτά 1821 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 454 στην Θεσσαλονίκη. 

Ανοιχτά θα να είναι σήμερα  προαιρετικά τα καταστήματα, στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα  

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα play off της Σούπερ Λίγκ, 

Στις τέσσερις ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης  

Στις έξι ΠΑΣ Γιάννενα -ΠΑΟΚ  

Στις 7.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και  

Στις 9 ΑΡΗΣ –Ολυμπιακός  

Στα χθεσινά play out  

 Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0 

Ατρόμητος – Ιωνικός   0-1 

Παναιτωλικός – Βόλος. 0-0 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών σήμερα  στην Αττική.  Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα