back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνικό: Γνωρίζοντας έναν νέο τρόπο ζωής μέσα από το Κέντρο Επισκεπτών

Διαβάστε επίσης

Όπως κάθε ταξίδι απαιτεί έκδοση ονομαστικού εισιτηρίου έτσι και το ταξίδι στο μέλλον, στο νέο τρόπο ζωής, προϋποθέτει κράτηση για τη δωρεάν είσοδο στον χώρο.

Προορισμός του ταξιδιού το «The Ellinikon Experience Centre», η πόλη του μέλλοντος που δημιουργείται στο Ελληνικό και ήδη έχει αρχίσει να «αποκαλύπτεται» από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν δόθηκε στο κοινό το Experience Park, μια πρώτη έκταση από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στην Ευρώπη, το Μητροπολιτικό Πάρκο.

Όπως αναφέρει η Lamda Development παραλαμβάνοντας μικροί και μεγάλοι τα ονομαστικά τους εισιτήρια τελευταίας τεχνολογίας από την είσοδο του – μεγαλύτερου στο είδος του σε διεθνές επίπεδο – Κέντρου Επισκεπτών, ξεκινούν μια διαδραστική περιήγηση σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη. Μια πόλη που γίνεται πραγματικότητα μέρα με τη μέρα.

H περιήγηση γίνεται μέσα από πέντε θεματικές ζώνες με εγκαταστάσεις και βιωματικές εμπειρίες, που αποκαλύπτουν την ιστορία του Ελληνικού και τα σχέδια της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Τα ιστορικά ορόσημα και τα έργα που συνθέτουν τον σχεδιασμό του The Ellinikon «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών σε μία διαδραστική μακέτα.

«Πότε θα είναι έτοιμο το ψηλό αυτό κτήριο;», ρωτάει ένας μαθητής Δημοτικού, που στέκεται για ώρα μαζί με τις μικρότερες αδελφές του και βλέπουν τη διαδραστική μακέτα που αλλάζει χρώματα. Η απάντηση από την ξεναγό σε αυτό το ταξίδι ήταν άμεση: «Τα περισσότερα από τα τοπόσημα του έργου του Ελληνικού θα έχουν ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια από σήμερα» και δείχνει το Μητροπολιτικό Πάρκο, την ακτογραμμή 3,5 χιλιομέτρων, τους ποδηλατόδρομους, το πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη (Marina Tower) στον Άγιο Κοσμά, που θα αποτελεί το υψηλότερο κτήριο στην Μεσόγειο, τα εμπορικά κέντρα, τη Μαρίνα και τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Εξηγεί στους γονείς για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και την πρόσβαση στην περιοχή.

Λίγο πιο κάτω μικροί και μεγάλοι περιμένουν στην ουρά για να περιηγηθούν με ένα διαδραστικό ποδήλατο στο Πάρκο του Ελληνικού, συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια τ.μ, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαδρομές. Έχουν ήδη προηγουμένως ταξιδέψει με ένα διαδραστικό σκάφος, σε μικρή τεχνητή λίμνη, στην αναβαθμισμένη ακτογραμμή και στη Μαρίνα του The Ellinikon, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το λαμπερό φως του Αττικού ουρανού και τελείωσε, μετά το ηλιοβασίλεμα.

Στο πάνω διάζωμα περιηγηθήκαμε σε μια από τις σύγχρονες «έξυπνες» κατοικίες του The Ellinikon που όλες οι συσκευές συνδέονται μεταξύ τους με το διαδίκτυο των Πραγμάτων, διαθέτουν αισθητήρες και μπορούν να ρυθμίζονται από απόσταση. Εξοικονομούν ενέργεια, προσφέρουν ασφάλεια και δείχνουν πώς είναι οι νέες κατοικίες. Βρισκόμαστε διαδραστικά σε ένα από τα 200 διαμερίσματα του Marina Tower και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 25ου ορόφου με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. «Μπορούμε να ρωτήσουμε πληροφορίες για τιμές διαμερισμάτων;», ρωτάει ένα ζευγάρι την ξεναγό στο ταξίδι μας. «Για τα ακίνητα υπάρχει ενότητα στην ιστοσελίδα του Ελληνικού που μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και θα επικοινωνήσουν μαζί σας, αλλά έχουν ήδη προπωληθεί τα διαμερίσματα του Πύργου, εκτός από τα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων», απαντά.

Κάτι που ήδη έχει γίνει γνωστό από επίσημες ενημερώσεις της Lamda Development σε εκπροσώπους του Τύπου: η ζήτηση τόσο για τα διαμερίσματα του Πύργου όσο και των 27 βιλών αλλά και των διόροφων κατοικιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μεταφράστηκε σε προπωλήσεις που εκτιμάται ότι θα φέρουν έσοδα 250 εκατ. ευρώ εντός του 2022. Την ίδια στιγμή έχουν ήδη ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση σχετικών διαγωνισμών οι ανάδοχοι για τα έργα της πρώτης φάσης υποδομών καθώς και του έργου του πράσινου ουρανοξύστη, ενώ ξεκίνησε και η κατασκευή του πρώτου σύγχρονου κτηρίου-πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα στεγάσει 4 συλλόγους ΑΜΕΑ και θα είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά με δαπάνη που όπως ανακοινώθηκε θα αναλάβει εξολοκλήρου η Lamda Development.

Το Experience Centre, στεγάζεται σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας, και υποδέχεται καθημερινά το κοινό από τις 10:00 μέχρι και τις 21:00.

Τα υπόστεγα Α και Β χρονολογούνται περίπου το 1938, ενώ το υπόστεγο Γ, που στεγάζεται το κέντρο επισκπεπτών, είναι μεταγενέστερο, περίπου το 1950.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr. Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται μέσα στο Experience Park, το νέο βιωματικό πάρκο το οποίο είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 μέχρι τις 23:00 καθημερινά.

Η πρόσβαση στο Κέντρο γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα