back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Το ελληνικό γράμμα «ν» το σήμα της Νέας Λαϊκής Ένωσης του Μελανσόν

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό γράμμα «ν» είναι το σήμα της αριστερής παράταξης που με αρχηγό τον Ζαν Λικ Μελανσόν θα λάβει μέρος στις γαλλικές βουλευτικές του Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, το «ν» επιλέχθηκε διότι στα ελληνικά παραπέμπει στο «νέο», ενώ ως σχήμα παραπέμπει στο σήμα της νίκης.

Η παρουσίαση του νέου σήματος έγινε με την ευκαιρία πανηγυρικής συνεδρίασης της ηγεσίας του κόμματος της «Νέας Λαϊκής Ενωσης για την οικολογία και την κοινωνία» στην οποία ως γνωστό συμμετέχουν πλέον όλα τα κόμματα που τοποθετούνται στον χώρο της αριστεράς. Η συμπαράταξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από το χώρο των Σοσιαλιστών και των Οικολόγων.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που οι προεδρικές εκλογές τον κατέστησαν κυρίαρχο στον χώρο της γαλλικής αριστεράς, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το γεγονός ότι η τελευταία θα κατέλθει ενωμένη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Υποστήριξε την ανάγκη ρήξης με «τα σαράντα χρόνια νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχεί στον πλανήτη, λεηλατεί τις κοινωνίες μας, απειλεί τη φύση και καταστρέφει ανθρώπους». Αναφερόμενος στα οικολογικά ζητήματα έλαβε αποστάσεις από τις θέσεις της κυβέρνησης Μακρόν υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά το Ουκρανικό καταδίκασε ευθέως τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας. Ο Μελανσόν δήλωσε τέλος πως αν κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και γίνει πρωθυπουργός ο ελάχιστος μισθός θα ανεβεί στα 1.400 ευρώ και η συνταξιοδότηση θα γίνεται πριν από το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα