back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Πιερρακάκης – 14ο Συνέδριο ΝΔ: Να μην επιτρέψουμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ακυβερνησία

Διαβάστε επίσης

“Η ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι ένα έργο που στον πυρήνα του ενώνει το σύνολο των πολιτών”, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο τη ΝΔ, όπου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους, διασυνδέσαμε τα μητρώα και βελτιώσαμε την καθημερινότητα του κάθε πολίτη”. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι “παραλάβαμε μία χώρα με κάτω από 9 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές και πέρυσι είχαμε 567 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές”, ενώ σημείωσε πως η ψηφιακή πολιτική και η ψηφιακή στρατηγική είναι μία κοινωνική πολιτική που ακουμπά όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως τους πιο αδύναμους.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η σταθερότητα στο τιμόνι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και επισήμανε πως “η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις, χρειάζεται αυτοδύναμη ΝΔ, χρειάζεται το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι”.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενότητας και της αποτελεσματικότητας καθώς και στην ανάγκη “να κατακτήσουμε το αύριο και να μην γυρίσουμε στο χθες”. Όπως είπε, “οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν εγκλωβιστεί σε μία συζήτηση διχασμού και δουλειά δική μας είναι να μετατοπίσουμε την συζήτηση στην προοπτική”.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη “εκείνοι που στο παρελθόν επένδυσαν στον λαϊκισμό, σε έναν χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές θα επενδύσουν σε κάτι άλλο: όχι στην εναλλακτική πρόταση, γιατί εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει, αλλά στην ακυβερνησία, την ασυνεννοησία και ο καθένας από εμάς πρέπει να υποσχεθεί κάτι στον εαυτό του. Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα ανεχτούμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ακυβερνησία, μέσα από κόμματα και ομάδες που θα συναινέσουν στην ασυνεννοησία”.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το μεγάλο διακύβευμα ήταν η ανοικοδόμηση της χώρας, το μεγάλο διακύβευμα αυτής της εποχής περνά μέσα από την υλοποίηση του σχεδίου Ανάκαμψης. “Το πρόγραμμα αυτό είναι κεφαλαιώδες, είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας. Το εάν θα το σχεδιάζουμε, εκτελέσουμε, απορροφήσουμε καλά είναι το διακύβευμα των επόμενων ετών και μπορούμε να το κάνουμε”, υπογράμμισε.

Απόστολος Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα