back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Θωμαΐδου: Ιερό πρόσωπο η μητέρα, συνώνυμο της ανιδιοτελούς προσφοράς. Είναι ηρωίδες οι μάνες

Διαβάστε επίσης

Γιορτή της Μητέρας σήμερα και την τιμούν στο σύνολό τους και οι δήμοι της Αττικής. Τα μηνύματα και οι αναρτήσεις επικεντρώνονται στον συμβολισμό όπως και στη σπουδαιότητα της ημέρας, αλλά και στις εκδηλώσεις μετά από δύο περιπετειώδη χρόνια πανδημίας.

Όπως ο δήμος Νέας Ιωνίας, που προσκαλεί τους δημότες σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με τίτλο «Μητέρα μου Εσύ».

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου στη ραδιοφωνική της παρουσία στον Αθήνα 984 στην εκπομπή της Μαρίας Παύλου, μίλησε για τον πολλαπλό συμβολισμό της ημέρας, την αξία του θεσμού, τις εκδηλώσεις και το ραντεβού με την έκθεση παιδικής δημιουργίας για τις μαμάδες της ζωής μας.

«Παιδικά έργα αφιερωμένα στις μανούλες θα φιλοξενηθούν από τις 10 έως και τις 14 Μαίου στο Συνεδριακό Κέντρο που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Αγίου Γεωργίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ποίησης και ζωγραφικής ξεπέρασαν τις 800, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα».

Μια πόλη με προσφυγικό ίχνος όπως η Νέα Ιωνία, διατηρεί ακόμη ολοζώντανες τις μνήμες από τα εδάφη της Μικράς Ασίας και τον πόνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν στην εθνική καταστροφή.

«Αυτή τη μνήμη, μαζί με τη διαρκή υπόμνηση του σεβασμού για τη μάνα της προσφυγιάς και του αγώνα, τιμά ο Δήμος με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την τραγωδία του 1922. Για εμάς είναι ιερό πρόσωπο η μητέρα, συνώνυμο της θυσίας, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας. Είναι οι ηρωίδες που προστατεύουν την οικογένεια και τα παιδιά τους κάτω απ όλες τις συνθήκες» είπε, μεταξύ άλλων, στο σταθμό της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα