back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες της G7, οι οποίοι συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Κυριακή και συζήτησαν περαιτέρω ενέργειες που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την απρόκλητη εισβολή της στην Ουκρανία.Οι ηγέτες της G7 στο κοινό ανακοινωθέν τους τόνισαν ότι θα εντείνουν την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και την εκστρατεία τους εναντίον της ρωσικής ελίτ που στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κάθε χώρα ξεχωριστά, δεσμεύτηκαν, ωστόσο ότι θα καταργήσουν σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Από την άλλη η Ουγγαρία συνεχίζει να μπλοκάρει την πρόταση της Κομισιόν για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, αναστέλλοντας ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους 27 της ΕΕ ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, με τις συνομιλίες να αναμένεται να επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες.

Επίσκεψη – έκπληξη πραγματοποίησε σήμερα, ημέρα της μητέρας, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν στην Ουκρανία και συναντήθηκε με την Ουκρανή ομόλογό της Ολένα Ζελένσκα σε ένα σχολείο κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία. Στις δηλώσεις της τόνισε πως «ο αμερικανικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού».

Αλλά και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστιν Τριντό επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Ιρπίν στα περίχωρα του Κιέβου, την οποία είχαν θέσει υπό την κατοχή τους προσωρινά τα ρωσικά στρατεύματα, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης στο Telegram.

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εθνικές κάλπες θα στηθούν σε 12 μήνες από τώρα, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις τριήμερες εργασίες του 14ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Εξέφρασε αισιοδοξία για νέα νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και επανέλαβε ότι έχει σχέδιο 8ετίας και όραμα 10ετίας για την πατρίδα μας.

Πάνω από 140.000 μέλη ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Αύριο θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα της ψηφοφορίας, ενώ αργότερα απόψε θα κάνει δήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα έχει τη Δευτέρα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνεργασίας 3+1. Αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η διεύρυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. Επίσης αναμένεται να εξετασθούν οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού. 3.195 είναι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 23 άνθρωποι έχασαν την μάχη με τη νόσο ενώ 204 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πτώμα άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι και αυτήν την ώρα, εντοπίστηκε στον Αξιό ποταμό λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Ερευνώνται τα αίτια και η ταυτότητα του άνδρα από τις αρμόδιες αρχές.

Η περιοχή του Γκύζη, στην 7η δημοτική κοινότητα, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα Play Off, της super league…

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, 1-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Άρης – Ολυμπιακός 0-0 ΣΤΟ ΗΜΊΧΡΟΝΟ

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες για αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα