back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα η ΥΠΕΞ της Κένυας – Συνάντηση με τον Ν. Δένδια

Διαβάστε επίσης

Την υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κένυας, Ρέιτσελ Ομάμο (Raychelle Omamo), θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα 9 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν «Μνημόνιο κατανόησης των υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κένυας για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης».

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου στις 13:55 και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις. Σημειώνεται, ότι η Κένυα είναι μη Μόνιμο Μέλλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22.

Η πρόσκληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προς την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί τον Ιούνιο του 2021, στη Ρώμη, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα