back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – ΗΠΑ: Στο επίκεντρο Ουκρανία και Αν. Μεσόγειος

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα έχει τη Δευτέρα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνεργασίας 3+1.

Αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η διεύρυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. Επίσης αναμένεται να εξετασθούν οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου ο λόγος που γίνεται τηλεδιάσκεψη ήταν γιατί «δεν στάθηκε δυνατόν να συμπέσουν τα προγράμματα των τεσσάρων υπουργών για κατ’ ιδίαν συνάντηση και γι’ αυτό προτιμήθηκε αυτή η λύση. Το σημαντικό όμως, όπως τόνισε, είναι ότι γίνεται η τηλεδιάσκεψη αυτή και θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα, 9 Μαΐου στις 17:15, σε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, του Ισραήλ Yair Lapid, και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Antony Blinken, στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ + ΗΠΑ).

Στην εν λόγω συνάντηση των 4 Υπουργών Εξωτερικών, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν η ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου, η ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής προστασίας και της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης αναμένεται να εξετασθούν οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης (γύρω στις 18:15 περίπου) θα υπάρξει δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα