back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Σιμητροπούλου: Να πρωταγωνιστήσουμε στις εκλογές με κορμό τη σοσιαλδημοκρατική παράταξη, δηλαδή την κοινωνία

Διαβάστε επίσης

 

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε από την αρχή ξεκάθαρη θέση η οποία και ενδυναμώθηκε από τη συμμετοχή περισσότερων από 170.000 πολιτών που συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία για αυτόνομη πορεία, τόνισε μιλώντας  στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου.

«Είμαστε ξεκάθαροι ως προς την αυτόνομη πορεία μας. Θέλουμε να πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές προκειμένου να πρωταγωνιστήσουμε στην επόμενη μέρα με κορμό την σοσιαλδημοκρατική παράταξη, δηλαδή την κοινωνία».
 
Αναφερόμενη στην εσωκομματική ψηφοφορία είπε πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς ήταν μαζική η συμμετοχή, υπήρξε ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό με υποψηφιότητες νέων προσώπων και μεγάλη προσέλευση της νέας γενιάς.
Υπογράμμισε επιπλέον, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης (90%) επέλεξε να επανέλθει ως σύμβολο της παράταξης ο πράσινος φωτεινός ήλιος»  παραπέμποντας για το τί τελικά θα συμβεί σε ο,τι αφορά το σύμβολο του ΚΙΝΑΛ στο προσεχές συνέδριο, τέλος Μαϊου».  
 
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛεξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για παλινωδίες: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλαγε για αυτοδυναμία αλλά μετά τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα και την ακρίβεια που χτυπά την κοινωνία άρχισε να μιλά για συνεργασίες και  προχθές στο συνέδριο της ΝΔ επανήλθε στα περί αυτοδυναμίας. Αυτές οι παλινωδίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης πανικού στην οποία βρίσκεται».
 
Παράλληλα απαντώντας στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΙΝΑΛ κρύβεται ενώ οφείλει να απαντήσει αν θα συνεργαστεί στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης η κ. Σιμητροπούλου τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να μιλά για προοδευτικότητα καθώς είναι νωπή η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αλλά και η θολή εικόνα που εξέπεμπε σε πολλά θέματα όπως με την πανδημία και τους αντιεμβολιαστές αλλά και πρόσφατα στο θέμα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα