back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ειδική Σύνοδο για την Ουκρανία, πιθανότατα την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, μετά το σχετικό αίτημα του Κιέβου, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στη Ουκρανία.

“Για μία Δύση που ετοιμαζόταν να εισβάλει στη Ρωσία”, έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από την Κόκκινη Πλατεία και τη μεγάλη παρέλαση για την 77η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας. “Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία”, υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας την εισβολή στην Ουκρανία ως “ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο” και ως τη “μοναδική σωστή απόφαση”.

“Κανείς δεν σκόπευε να επιτεθεί στη Ρωσία, κανείς δεν είχε σχέδια να κινηθεί επιθετικά κατά της Κριμαίας. Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθύνονται οι «αρρωστημένες, αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» της Ρωσίας”, απάντησε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Τη λύπη του για τα “ανείπωτα”, όπως είπε, “εγκλήματα που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία”, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, τόνισε, “δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία” προσθέτοντας, ότι “η Ουκρανία είναι αυτή η οποία θα καθορίσει τις προϋποθέσεις των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία”.

Σε άμεσες ενέργειες για να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια που έχουν αποκλειστεί από τη Ρωσία, ώστε να επιτραπούν εξαγωγές σιταριού και να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ζήτησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά την Οδησσό. Μάλιστα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο κ. Μισέλ αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο λόγω πυραυλικών πληγμάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν τους δασμούς στον ουκρανικό χάλυβα για ένα χρόνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου επικαλούμενο τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία ο πόλεμος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Καγκελαρία θα υποδεχθεί, απόψε, Ημέρα της Ευρώπης, ο Όλαφ Σολτς τον Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο του πρώτου επίσημου ταξιδιού του Γάλλου στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Στη χώρα μας, η Προεδρία της Δημοκρατίας, τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, θα φωταγωγήσει απόψε το Προεδρικό Μέγαρο με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας.

Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και του Αμπού Ντάμπι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν. Επίσης επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του κρατικού επενδυτικού ταμείου του εμιράτου για επενδύσεις 4 δις ευρώ στην Ελλάδα και δόθηκε έμφαση στον ρόλο της χώρας μας ως πύλης εισόδου για το φυσικό αέριο.

Αύριο θα αναρτηθούν τελικά, εκτός απροόπτου, τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2022, όπως είπε, ο υπουργός Οκονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική επιστροφή έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, γνωστοποιώντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα πρόσθετα έσοδα των εταιρειών ενέργειας, επί των οποίων θα υπάρξει έκτακτο τέλος 90% στο οριστικό ποσό προσδιορισμού των επιπλέον εσόδων.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κρήτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. “Τούτες τις δύσκολες εποχές που χρειάζεται κοινωνική προστασία και στήριξη, έχουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι εφορμώντας στο δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο”, τόνισε ο κύριος Τσίπρας.

Την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας ως μια καθαρή πολιτική επιλογή, επανέλαβε, μιλώντας στον REAL fm, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Χωρίς μετρό και τραμ θα μείνει αύριο η Αθήνα από τις εννέα το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ και για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις εννέα και μισή το πρωί, στο ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή κατά του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

3.132 νέα κρούσματα, 22 θανάτους και 198 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Mικρό παράθυρο άρσης του μέτρου της αναστολής όχι για τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά για το ανεμβολίαστο διοικητικό προσωπικό, άφησε από τη βουλή ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, εφόσον, όπως είπε, ευοδωθεί το θετικό σενάριο, ότι η πανδημία γίνεται ενδημικός ιός.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην χθεσινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος το σύνολο των ψηφοφόρων ανά την επικράτεια ανέρχεται σε 179.005. Σε ό,τι αφορά την ονομασία του κόμματος, το όνομα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο και προκρίθηκε, κατέγραψε συντριπτικό ποσοστό 95%.

Επιστρέφει ο αγώνας του ιστορικού ράλι Ακρόπολις στην Αθήνα με την εκκίνηση να δίνεται στις 4 Ιουνίου κάτω από τον Ιερό Βράχο.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου

22 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα