back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία», τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο στο Βερολίνο επισήμανε, ότι η καλή συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες είναι σημαντική και οφείλουν να «συνεργαστούν αρμονικά για να λειτουργεί και η Ευρώπη αρμονικά». «Στηρίζουμε την Ουκρανία ηθικά, οικονομικά και στρατιωτικά», είπε ο Όλαφ Σολτς προσθέτοντας, ότι δεν είναι δυνατόν να μετατοπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης διά της βίας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε, ότι ο πόλεμος δεν θα διαχυθεί σε άλλες χώρες».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε τους πολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος συμπληρώνοντας, ότι θα επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία. Επανέλαβε τη δέσμευση, ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια σε επίπεδο οικονομικό και στρατιωτικό. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη απεξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

«Πρέπει να δράσουμε για να μην εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με το γερμανό καγκελάριο.

Πρόοδο στις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας αναφορικά με το πιθανό εμπάργκο της Ευρώπης στα ρωσικά ορυκτά καύσιμα διαπίστωσε η πρόεδρος της Κομισιόν. Η φον ντερ Λάιεν ανέφερε, ότι θα συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας για τις υποδομές πετρελαίου.

Απόψε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, φωταγώγησε το Προεδρικό Μέγαρο με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας.

Χωρίς μετρό και τραμ αύριο από τις εννέα το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι η πρωτεύουσα, λόγω της 3ωρης στασης εργασίας που κήρυξαν ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ, για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση το πρωί, στο ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή κατά του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Αύριο θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς του taxisnet τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατομμύρια υπόχρεους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Αναμένεται να είναι μειωμένος μεσοσταθμικά κατά 13%.

3132 νέα κρούσματα, 22 θανάτους και 198 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Εν τω μεταξύ σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε μικρό παράθυρο άρσης του μέτρου της αναστολής όχι για τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά για το διοικητικό προσωπικό, εφόσον, όπως είπε, η πανδημία γίνει ενδημικός ιός.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα