back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

E. Στυλιανίδης: Το Συνέδριο της ΝΔ σηματοδότησε το εκ νέου άνοιγμα προς την κοινωνία

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ολοκλήρωσε τις εργασίες του, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο για τα μηνύματα που εξέπεμψε αλλά και για τον οδικό χάρτη πάνω στον οποίο θα κινηθεί πολιτικά το κόμμα.

«Το Συνέδριο είχε κυρίως απολογιστικό χαρακτήρα. Επισημάναμε ποιες προτεραιότητες απομένουν μέχρι το τέλος της τετραετίας και ανοίγει η συζήτηση με ποιες θέσεις και προγράμματα θα προχωρήσουμε στη διεκδίκηση της επόμενης. Ουσιαστικά, σηματοδότησε το εκ νέου άνοιγμα προς την κοινωνία. Πλέον, ξεκινά μια πιο άμεση επικοινωνία με τον κόσμο προκειμένου να αναβαπτίσουμε την εντολή και τη σχέση της παράταξης με την κοινωνία», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε την «εξαιρετική ανθεκτικότητα της παράταξης» που όπως χαρακτηριστικά είπε «τρία χρόνια μετά τις εκλογές φαίνεται να δεσπόζει και να κυριαρχεί και ιδεολογικά και πολιτικά στην κοινωνία και έχει διαχειριστεί ικανοποιητικά έως πολύ καλά τις όποιες κρίσεις. Βεβαίως και υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε».

Σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να προβάλει αξιόπιστο εναλλακτικό λόγο και πρόγραμμα και δείχνει να αντιμετωπίζει μια πιο βαθιά κρίση από ότι ίσως θα περίμενε και η ίδια» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ παρά τις όποιες αδυναμίες, προβλήματα ή αστοχίες φαίνεται πως είναι πιο αξιόπιστος συνομιλητής με την κοινωνία».

Πάντως, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, όπως άλλωστε εκφράστηκε και δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη βήμα του Συνεδρίου, κόντρα σε κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών : «Από την πρώτη στιγμή, η δέσμευση του πρωθυπουργού ήταν ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Σαφώς και μπαίνουμε σε προεκλογικό χρόνο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Άλλωστε τα συνέδρια των κομμάτων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εκεί αποσκοπούν, διαμορφώνουν το πρόγραμμα, φρεσκάρουν την ιδεολογική ταυτότητα και επιλέγουν τα πρόσωπα με τα οποία θα δώσουν τη μάχη».

Κληθείς να σχολιάζει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και ειδικότερα την αναφορά του σε εκείνους που τάσσονται υπέρ των χαμηλών τόνων στα εθνικά ζητήματα υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δε θα επιτρέψει Πρέσπες του Αιγαίου, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για κάποια ζητήματα αλλά η κυρίαρχη θέση εκφράζεται από την εκάστοτε ηγεσία. Η ΝΔ δεν δίστασε να προχωρήσει τολμηρά προγράμματα εξοπλισμών, αποκαθιστώντας μια κλονισμένη ισορροπία στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αδράνειας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ενίσχυσε τις συμμαχίες και έκανε ανοίγματα γεγονός που δείχνει ότι η κυρίαρχη αντίληψη είναι να ενισχυθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «τολμηρές» τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στήριξης απέναντι στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας λέγοντας ότι «αποκαθιστούν εν πολλοίς την ισορροπία στη μέση οικογένεια».

Κλείνοντας, εκτίμησε ότι «το τραγικό γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία εμπεριέχει ευκαιρίες για την Ελλάδα σε ενεργειακό, διατροφικό, δημογραφικό επίπεδο τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Ειδικότερα ως προς το δημογραφικό κομμάτι, τόνισε: «Έχουμε ανοίξει την αγκαλιά μας για να υποδεχτούμε πρόσφυγες από την Ουκρανία και κυρίως ομογενείς μας οι οποίοι έχουν τεχνογνωσία στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα και θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και να φιλοξενηθούν στην περιοχή της Θράκης, ενισχύοντας δημογραφικά μια ακριτική περιφέρεια η οποία έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν απειλές και προβλήματα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα