back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη για τη Βόρεια Κορέα κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, μετά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 22:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί, καθώς η Ουάσινγκτον εκφράζει φόβους, ότι η Βόρεια Κορέα θα επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ που προεδρεύουν του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Μάιο, εξέταζαν από το τέλος της περασμένης εβδομάδας να ζητήσουν μια συνεδρίαση για τις τελευταίες πυραυλικές εκτοξεύσεις της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο έναν βαλλιστικό πύραυλο, τρεις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου Νοτιοκορεάτη προέδρου Γιούν Σουκ-γεόλ, ο οποίος έχει δεσμευθεί, ότι θα ακολουθήσει πιο σκληρή πολιτική έναντι της Πιόνγκγιανγκ.

Την περασμένη Τετάρτη η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει άλλον έναν πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνάμεις «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα