back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κούβα: Στους 31 οι νεκροί από την έκρηξη στο Saratoga

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της Παρασκευής που μετέτρεψε σε συντρίμμια μεγάλο μέρος του Saratoga, πολυτελούς ξενοδοχείου της Αβάνας, αυξήθηκε στους 31 νεκρούς.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων στα συντρίμμια του νεοκλασικού κτιρίου στην παλιά πόλη.

Οι νεκροί είναι 16 άνδρες και 14 γυναίκες. Τέσσερα από τα θύματα ήταν ανήλικα. Σκοτώθηκε επίσης 29χρονη ισπανίδα τουρίστρια καθώς έκανε περίπατο μαζί με τον σύζυγό της, που τραυματίστηκε βαριά. Μεγάλο μέρος του πολυτελούς ξενοδοχείου υπό ανακαίνιση που πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της –επρόκειτο να ανοίξει ξανά αύριο Τρίτη– καταστράφηκε.

Επτά από τους 24 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι έξι σε σοβαρή κατάσταση και 11 λιγότερο σοβαρά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού το Σάββατο, στο εσωτερικό του κτιρίου εργάζονταν 51 άνθρωποι όταν έγινε η έκρηξη, που εκτιμάται ότι οφειλόταν σε διαρροή την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι υπέστησαν τρομακτική ζημιά.

Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, έμβλημα της παλιάς Αβάνας, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε –έγινε πέντε αστέρων– το 2005.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα