back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Περισσότερη Ευρώπη, είναι η απάντηση στα πιο πολλά ερωτήματα

Διαβάστε επίσης

Το δικό του μήνυμα για την σημερινή Ημέρα της Ευρώπης έστειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω του Αθήνα 984.

«Περισσότερη Ευρώπη, είναι η απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα. Για τις διεθνείς σχέσεις, την κοινωνική συνοχή, την οικονομία, την άμυνα, την υγεία, την προστασία της μητρότητας. Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές και μόνοι δεν θα είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά θέματα, στο σταθμό της πόλης και στην Αθηνά Κορλίρα.

Χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμβολή της ΕΕ σε σχέση με τις αποφάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, απαντώντας στις αιτιάσεις περί μετατροπής της έναν αργοκίνητο, γραφειοκρατικό μηχανισμό με αφορμή και την ομιλία Πούτιν με την οποία ο Ρώσος Πρόεδρος δεν κήρυξε γενική επιστράτευση, ούτε επίσημα τον πόλεμο, σενάρια που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα κλιμάκωναν τη σύρραξη. «Η ΕΕ είχε καθοριστική συμβολή στον πόλεμο στην Ουκρανία με τις κυρώσεις, την αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων, αλλά και με τη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε «έλλειψη κοινού βηματισμού στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, λόγω των διαφορετικών αναγκών των κρατών μελών και των αντιδράσεων». Τόνισε μάλιστα ότι «το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης έχει καταστεί γεωπολιτικό και η απάντηση πρέπει να δοθεί με ενιαία φωνή»
Ταυτόχρονα προανήγγειλε νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. «Αναμένεται νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε επίπεδο ενέργειας και σε τομείς, όπως οι υπηρεσίες και η λειτουργία ρωσικών επιχειρήσεων στην ΕΕ».

Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία για την επίσκεψη Μακρόν σήμερα στο Βερολίνο. «Θα δούμε αναβίωση του γαλλογερμανικού άξονα και αναθέρμανση των σχέσeων μεταξύ των δύο ισχυρών χωρών της ΕΕ. Είναι σημαντικό να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο η μεταξύ τους συνεργασία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα