back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις καταστροφές στο ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου συγκαλεί η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά την επίθεση αγνώστων στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του τμήματος Βιολογίας, χώρος που επί δεκαετίες τελούσε υπό κατάληψη.

Το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ είναι η δρομολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών, που το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσαν άγνωστοι στον ισόγειο χώρο κτηρίου του Τμήματος Βιολογίας, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» και τώρα κατασκευάζεται φοιτητική βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τεχνικών του ιδρύματος, το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ επισημαίνουν τα εξής: «Ξημερώματα της 7ης Μαΐου, ομάδα εγκληματικών στοιχείων πραγματοποίησε οργανωμένη επιχείρηση καταστροφής στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου έχει ξεκινήσει η κατασκευή της νέας ενοποιημένης βιβλιοθήκης και αιθουσών διδασκαλίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Από το καταστροφικό μένος των δραστών, που έφεραν βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης, ισοπεδώθηκε ό,τι είχε παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο με την ολοκλήρωση, μετά τις αργίες του Πάσχα, της πρώτης φάσης των κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε άμεσα τις Πρυτανικές Αρχές καθώς και την αστυνομία δύο φορές, στη 1.44 π.μ. και στις 3.27 π.μ.».

«Οι ζημιές που έγιναν στη δημόσια περιουσία επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Εμάς, μας βαρύνει η ευθύνη να υπερασπιστούμε ενωμένοι τη δημοκρατική νομιμότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και την δημόσια περιουσία από τους εχθρούς της δημοκρατίας και τις εγκληματικές αυτές ομάδες που επιβουλεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών, με τη διευκρίνιση ότι «από την πλευρά μας άμεσα δρομολογήσαμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για την ανεύρεση και τιμωρία των δραστών και έχοντας εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου αναμένουμε πως καμία αξιόποινη πράξη στον χώρο του Πανεπιστημίου μας δε θα μείνει ατιμώρητη».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα