back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Μικρής έκτασης επεισόδια στην φοιτητική πορεία-Δύο συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια αργά το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, κατά τη διάρκεια της φοιτητικής πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στο ίδιο σημείο, όταν ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα τα πρόσωπα έριξε πέτρες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψεις οβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος και στην οδό Ιασωνίδου. Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και του νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η πορεία διέσχισε τις οδούς Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη , Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Ένα άλλο μπλοκ φοιτητών άρχισε την πορεία του από την πλατεία Αγίας Σοφίας και περνώντας από την οδό Τσιμισκή κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς και έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμέμειναν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης όπου η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου προχώρησε στην αποκατάσταση των σπασμένων υαλοπινάκων και την αποτίμηση των ζημιών μέσα στο κτίριο, που προκάλεσαν με λοστούς και διαρρηκτικά εργαλεία οι αντιεξουσιαστές, μετά τον πρώτο κύκλο των σημερινών επεισοδίων στη ΣΘΕ.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη και δεύτερου ατόμου προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στο χώρο του ΑΠΘ.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η σύλληψη 24χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι “κατά τις μεσημβρινές ώρες και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα”.

“Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και τεχνικών. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα