back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Η γλώσσα της πεταλούδας»: Προβολή ισπανικής ταινίας στην πλατεία Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Victoria Square Project σας καλούν, στις 12 Μαΐου στις 8.30 μμ, στην προβολή της ισπανικής ταινίας «Η γλώσσα της πεταλούδας», που διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων, “Πολιτισμός στις Γειτονιές”, του Δήμου Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net, από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στην Κυψέλη.
Η γλώσσα της πεταλούδας (IΙσπανία, 1999, 97’) του José Luis Cuerda, με τους Fernando Fernán Gómez, Manuel Lozano Uxía Blanco, Gonzalo Uriarte, Alexis de los Santo, Jesús Castejón, Guillermo Toledo, Elena Fernández, Tamar Novas, Tatán, Roberto Vidal Bolaño, Celso Parada, Celso Bugallo.
Η γλώσσα της πεταλούδας βασίζεται σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας γραμμένα το 1996, η ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του ’36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Με υποτίτλους στα ελληνικά. Η προβολή της ταινίας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο μπροστά από το Victoria Square Project στην Ελπίδος 13, 10434.
Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας με δελτία εισόδου.
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει στις 8 μμ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα