back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Λάβδας: Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά ακραία επικίνδυνη φάση του πολέμου

Διαβάστε επίσης

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά ακραία επικίνδυνη φάση του πολέμου διότι και οι δυο πλευρές αναφέρονται στο πεδίο των μαχών ως το πεδίο που θα κρίνει τις εξελίξεις» σχολίασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο  Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κώστας Λάβδας.
 
«Από τη μια έχουμε την Ουκρανία που έχει ενθαρρυνθεί ότι μπορεί να κερδίσει και στον πόλεμο και από την άλλη έχουμε το Κρεμλίνο που μετά την εισβολή θέλει να δείξει κάποια νίκη» πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα ενεργοποίησης τακτικών πυρηνικών όπλων.  «’Όσο πιέζεται το Κρεμλίνο και όσο αιμορραγεί η ρωσική στρατιωτική μηχανή τόσο είναι πιθανό κάποια στιγμή να φτάσουμε στο φρικτό σενάριο της χρήσης κάποιων τακτικών πυρηνικών όπλων, ποτέ όμως στρατηγικών» είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μετά τον Μάριο Ντράγκι και ο Μανουέλ Μακρόν ζητά αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ ο κ. Λάδας τόνισε: «Ανεξαρτήτως της σοβαρότητας των προτάσεων Μακρόν, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μπει η άμαξα μπροστά από το άλογο».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα