back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπορέλ: Σε επίπεδο ΥΠΕΞ οι επαφές για κυρώσεις, εάν δεν επιλυθούν οι δυσκολίες

Διαβάστε επίσης

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μέχρι το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 16 Μαΐου, θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αυτό ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η E.E. συνεχίζει να συζητά «σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων της Ε.Ε. με στόχο της επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων». «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη κάποιες δυσκολίες. Ελπίζω πριν από το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων να έχουν επιλυθεί οι δυσκολίες, αλλιώς θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο των συζητήσεων σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων», προσέθεσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Ολλανδίας στο Κίεβο, την Μπούτσα και το Ιρπίν

Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ επισκέφτηκε σήμερα την Ουκρανία μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό της, Βόπκε Χέκστρα.

Η Αναλένα Μπέρμποκ ξεκίνησε το πρωί την επίσκεψή της από την Μπούτσα όπου συναντήθηκε με κατοίκους της πόλης που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι έφθασε στο Κίεβο για συναντήσεις με την ουκρανική κυβέρνηση και την ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Το tweet του συνοδευόταν από φωτογραφίες του στους δρόμους του Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου, επίσης θέατρο σφαγών αμάχων κατά την διάρκεια του τον Μάρτιο.

«Τα βομβαρδισμένα σπίτια και κτίρια δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου στην ζωή των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που ζουν εδώ», πρόσθεσε ο Βόπκε Χέκστρα.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η Ολλανδία συμβάλλει στο έργο της ταυτοποίησης των υπευθύνων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής κατοχής της περιφέρειας αυτής του Κιέβου τον Μάρτιο, κυρίως με οικονομική συμβολή στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρις στην ανάπτυξη ομάδας εγκληματολογικών ερευνών.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και στην συνέχεια με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Βόπκε Χέκστρα θα ανοίξει επισήμως στην πρεσβεία της Ολλανδίας στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα