back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πούτιν: Μην επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι με τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία

Διαβάστε επίσης

Να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι με τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στους περιφερειακούς αξιωματούχους μιλώντας σε σύνοδο που έγινε διαδικτυακά και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η κατάσταση του περσινού έτους, όταν οι δασικές πυρκαγιές είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση των τελευταίων ετών», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεσπάσει 4.000 δασικές πυρκαγιές σε περιοχή 2,7 εκατ. στρεμμάτων», έκταση μεγαλύτερη απ’ αυτή του Λουξεμβούργου, γνωστοποίησε στον Πούτιν ο ασκών χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσούπριαν.

Η περίοδος των πυρκαγιών το 2021 ήταν η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ρωσία, με 188 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης να καταστρέφονται από τις φωτιές, σύμφωνα με την Greenpeace Russia.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σιβηρία το Σάββατο καθώς εκατοντάδες κτίρια κάηκαν σε διάφορα χωριά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσής τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα