back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πραγματοποιούν συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς, καθώς σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη. Διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (9πμ-12).

Οι φορείς και τα σωματεία στηρίζουν την προσφυγή του ΕΚΑ ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, καθώς όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, καταργεί εργατικά δικαιώματα όπως είναι το 8ωρο και έχει ως στόχο τον περιορισμό και έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι , ενώ το ίδιο διάστημα “χειρόφρενο” έχουν ανεβάσει οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

“Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίαση τις 28ης του Φλεβάρη 2022, αποφάσισε την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, από τις 9.00πμ ως τις 12.00, μέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΕΚΑ κατά του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις ομοσπονδίες-μέλη της και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό «παρών» στις 9.30 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), που θα γίνει μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα