back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ρωσία δεν είναι, πλέον, Γολιάθ, δεν είναι αήττητη», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο Μάριο Ντράγκι. Πρόσθεσε ότι κατα τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «συμφώνησαν, στην ανάγκη να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου».  Αναφερόμενος στις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, τόνισε ότι το θέμα «αποτελεί γκρίζα ζώνη» υπογραμμίζοντας πως «στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αλλά και η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς ή έχουν πληρώσει σε ρούβλια».

Δεν τίθεται άμεσο ζήτημα ασφάλειας εφοδιασμού αερίου για την Ε.Ε., τόνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν σχετικά με τις μειωμένες παραδόσεις ρωσικού αερίου από την Ουκρανία.

«Η Μόσχα έχει αρκετούς αγοραστές για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εκτός των δυτικών χωρών», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ την ώρα που οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη Ρωσία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα απασχολήσει την αυριανή σύνοδο κορυφής ΕΕ Ιαπωνίας στο Τόκιο. Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τις κυρώσεις και συγκεκριμένους τρόπους παροχής ανθρωπιστικής, πολιτικής, οικονομικής και υλικής στήριξης στην Ουκρανία.

Για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία προειδοποίησαν ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. Νωρίτερα, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εκτεταμένου λιμού.

«Έχουμε πολύ σημαντικούς στόχους μπροστά μας, όπως η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε σημαντικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα σε ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, σημειώνοντας πως αύριο, στη Βουλή, «θα συζητήσουμε και θα κυρώσουμε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «λίγα 24ωρα πριν ο κ. Μητσοτάκης συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, η Αμερικανική Κυβέρνηση ζητά από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση F16 στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου.«Και ο κ. Μητσοτάκης, ως “πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος” συγκαλεί αύριο την Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να παραχωρήσει στις ΗΠΑ επ’ αόριστον έξι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ περηφανεύεται την εμπλοκή της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τη Ρωσία» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τεστ, αλλά με μάσκα θα δώσουν οι υποψήφιοι μαθητές φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω  κορονοιού.  Οι ανεμβολίαστοι καθηγητές, θα πληρώσουν με δικά τους χρήματα το τεστ που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 5226 νέα κρούσματα, 26 θανάτους και 185 διασωληνωμένους ασθενείς.

Μετά από δέκα ώρες ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Ευγενίας Σταθουλοπούλου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.  21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα