back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση: Άνετη πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση για την παράταξη «Μαζί» στην οποία συμμετέχει το κόμμα του Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Άνετη πλειοψηφία εκτιμάται, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ότι θα έχει στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση η παράταξη «Μαζί» στην οποία συμμετέχει η «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εβδομαδιαίου βαρόμετρου της OpinionWay-Kéa Partners, τα κόμματα της προεδρικής πλειοψηφίας αναμένεται να λάβουν μεταξύ 310 και 350 εδρών, επί συνόλου 577, ενώ η Λαϊκή Ένωση υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν θα έχει από 135 ως 165 βουλευτές και θα είναι σίγουρα η πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Στη «δεξιά πλευρά» του ημικύκλιου, οι Ρεπουμπλικάνοι παρά το γεγονός ότι συρρικνώθηκαν στις προεδρικές εκλογές πέφτοντας στο 4,78% εμφανίζουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα σε αγροτικές περιοχές της Γαλλίας και με τη βοήθεια του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος θα έχουν από 50 ως 70 έδρες.

Το κόμμα της Μαριν Λεπέν, που στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν περί το 23%, θα έχει από 20 ως 40 βουλευτές και θα συγκροτήσει αναγνωρισμένη από τον κανονισμό της Εθνοσυνέλευσης κοινοβουλευτική ομάδα, για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 15 βουλευτές.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα