back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε. Μαρωνίτη: «Πολιτισμός στις Γειτονιές» μέσω του Δήμου Αθηναίων και του Athens Culture Net με πρώτη στάση την Κυψέλη

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net , στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτισμός στις γειτονιές», από 12-29 Μάϊου, φέρνει τον πολιτισμό στην Κυψέλη, δίπλα σε κάθε πολίτη αλλά και σε κάθε επισκέπτη διοργανώνοντας μια σειρά πολιτιστικών δράσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στόχος, η ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας και η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η δημοσιογράφος, Δημιουργός και Συντονίστρια του Δικτύου Πολιτισμού του Athens Culture Net, Eριφύλη Μαρωνίτη, περιέγραψε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή για την προώθηση της ανταλλαγής ιδεών, τη συνεργασία και την ανάδειξη του πολιτισμικού αποτυπώματος στην πόλη.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που καταφέραμε να έχουμε ξανά αυτό το πακέτο εκδηλώσεων στις γειτονιές της Αθήνας. Είναι ένα εγχείρημα που το διέκοψε βιαίως η πανδημία και ο εγκλεισμός και τώρα επανερχόμαστε», τόνισε.

Όπως ανέφερε, στην Κυψέλη έχουν μεταξύ άλλων προγραμματιστεί θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της περιοχής, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις και γενικότερα πρωτότυπες εκδηλώσεις οι οποίες αναδεικνύουν τον δημόσιο χώρο σε πεδίο δημιουργικής έκφρασης.

«Ελπίζουμε να ξαναζωντανέψουμε μια γειτονιά της πόλης που τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μια ακμή», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Το ραντεβού που δίνουμε αποτελεί μια αφορμή να βγούμε από τα σπίτια μας, να συναντηθούμε με τους κατοίκους, να γελάσουμε, να συνομιλήσουμε και να μας μυήσουν στην καθημερινότητα τους , στον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την γειτονιά τους, μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις».

Επισήμανε ότι μέσω των συγκεκριμένων δράσεων και εκδηλώσεων «αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι πολύ ”βαρύ”, ”σκονισμένο” στο ράφι αλλά ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μια αφορμή για να συναντηθούμε και να τα πούμε».

Επόμενη στάση μετά την Κυψέλη θα είναι το Παγκράτι, τον Ιούνιο και ακολούθως το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα καθώς «συμπεριλαμβάνει περιοχές που αξίζει να τις θυμηθούμε, διοργανώνοντας και εκεί αντίστοιχες δράσεις και εκδηλώσεις».

Άλλωστε, σύμφωνα με την κ. Μαρωνίτη, το πρόγραμμα «Πολιτισμός στις γειτονιές» είναι « έργα των ανθρώπων που ζουν στις εν λόγω περιοχές» .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα