back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΙ ΗΠΑ προβλέπουν επίθεση Πούτιν στην Υπερδνειστερία και χρήση πυρηνικών σε περίπτωση ήττας

Διαβάστε επίσης

Μπορεί το Κογκρέσο δρομολογεί την έγκριση πακέτου μαμούθ 40 δισ. δολαρίων προς ενίσχυση της Ουκρανίας, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί και στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ζοφερή και αβέβαιη η εικόνα για το μέλλον στο μέτωπο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η Αβρίλ Χέινς, επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, περιέγραψε μια ζοφερή και αβέβαιη εικόνα για το μέλλον και δήλωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση αυξάνει τις πιθανότητες «ο Πούτιν να στραφεί σε πιο δραστικά μέσα».

Η Χέινς προειδοποίησε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να θεωρήσει την προοπτική ήττας στην Ουκρανία ως υπαρξιακή απειλή για το καθεστώς του, γεγονός που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων, προειδοποίησε η κορυφαία αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε την Τρίτη σε μια ενημέρωση της Γερουσίας από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για τις παγκόσμιες απειλές.

Σε δηλώσεις της προς τον τύπο η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών Άβριλ Χέινς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο, ακόμα κι αν κατακτήσει το Ντονμπάς, αλλά προτίθεται να επιτεθεί και στην Υπερδνειστερία, με το ιδιότυπο καθεστώς εντός της Μολδαβίας και το ισχυρό ρωσόφωνο στοιχείο, για το οποίο η Μόσχα έχει ισχυριστεί ότι καταπιέζεται από την κυβέρνηση του Κισινάου.

Η διευθύντρια των εθνικών μυστικών υπηρεσιών, Άβιλ Χέινς, δήλωσε στην επιτροπή ενόπλων υπηρεσιών της αμερικανικής Γερουσίας ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει να επιδεικνύει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας. Η μετατόπιση της εστίασης προς τα ανατολικά και τα νότια είναι πιθανότατα μια προσωρινή τακτική και όχι μια μόνιμη μείωση των πολεμικών στόχων, δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα