back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκωτζέζικο ντους για τον Τραμπ οι προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στη Δυτική Βιρτζίνια επέλεξαν χθες Τρίτη έναν υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ για να τους εκπροσωπήσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, όμως ο πρώην πρόεδρος είδε έναν άλλο από τους προστατευόμενούς του να χάνει στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στη Νεμπράσκα.

Αυτές οι δύο αυτές συντηρητικές πολιτείες ψηφίζουν παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους και οι νικητές των χθεσινών προκριματικών εκλογών έχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγούν κυβερνήτες το φθινόπωρο. Κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τη στήριξη της οποίας ήδη χαίρει ο Τραμπ στο Κογκρέσο και στις τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών και την οποία έχει ανάγκη αν θελήσει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Στη Νεμπράσκα ο Τραμπ στήριζε ανοικτά τον Τσαρλς Χέρμπστερ, έναν εξηντάχρονο που έκανε περιουσία από την εκτροφή ζώων. Τον Χέρμπστερ έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση οκτώ γυναίκες, ανάμεσά τους και μία τοπική αξιωματούχος, όμως αυτός απορρίπτει τις κατηγορίες.

Τελικά οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον αντίπαλό του, τον Τζιμ Πίλεν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των New York Times και CNN μετά την καταμέτρηση του 93% των ψήφων. Ο Πίλεν, πανεπιστημιακός και συντηρητικός, είχε τη στήριξη του απερχόμενου κυβερνήτη της Νεμπράσκα, του Πιτ Ρίκετς, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος αφού έχει εκτίσει δύο θητείες.

Στη Δυτική Βιρτζίνια ο Τραμπ στήριξε τον Άλεξ Μούνι, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλό του Ντέιβιντ ΜακΚίνλι, τον οποίο στήριζε ο απερχόμενος κυβερνήτης της πολιτείας, ο Τζιμ Τζάστις.

Ο Τζάστις είχε προκαλέσει την οργή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ επειδή ψήφισε υπέρ του προγράμματος επενδύσεων στις υποδομές που προωθούσε ο Τζο Μπάιντεν και στήριζε τη σύσταση επιτροπής έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Αγαπώ τη Δυτική Βιρτζίνια. Συγχαρητήρια στον Άλεξ Μούνι για τη ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ!!”, έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, το νέο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές συνολικά σε 10 αμερικανικές πολιτείες για να επιλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξάλλου παρακολουθούσαν με προσοχή τις επιδόσεις των προστατευόμενων του Τραμπ στη Νεμπράσκα και τη Δυτική Βιρτζίνια προκειμένου να σχηματίσουν μια ιδέα για την πραγματική επιρροή του στο κόμμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα