back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας για συμφωνία με ΗΠΑ: Δεν εξασφαλίσατε ανταλλάγματα

Διαβάστε επίσης

Για μια συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα, που παρά τα όσα δίνει η κυβέρνηση, η αμερικανική πλευρά έρχεται να πριμοδοτήσει την Τουρκία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να την επαναδιαπραγματευτεί όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,τόνισε ότι υπάρχει μια επικίνδυνη μετατόπιση στην εξωτερική πολιτική της χώρας,καθώς εγκαταλείπονται πάγιες θέσεις σε σχέση με το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και διπλωματίας σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου. Αφού χαρακτήρισε αδιέξοδη την στρατηγική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στην εξωτερική μας πολιτική, ο κ.Τσίπρας σχολιάζοντας τη συμφωνία, μίλησε για δυο κολοσσιαίας σημασίας παραχωρήσεις,που είναι η απεμπόληση του διαπραγματευτικού χαρτιού της χώρας μας για ετήσια ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και η παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. «Αυτές συνιστούν πολύ μεγάλης σημασίας παραχωρήσεις και θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποια ανταλλάγματα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνετε σήμερα δεν θα το έκανε κανείς πολιτικός από τη μεταπολίτευση και μετά και κανένας πρωθυπουργός χώρας συμμάχου του ΝΑΤΟ, παρά μόνο μιας χώρας δορυφόρου».

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί αιτήματος της διοίκησης Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για έγκριση νέας βοήθειας προς την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας, σχολίασε ότι «την ίδια στιγμή που μας ζητείται να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ πωλούν καινούργια F16 στην Τουρκία για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά».

«Εμείς δεν εξυπηρετούμε αμερικανικά συμφέροντα με αντάλλαγμα κάποιες θολές υποσχέσεις», τόνισε στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στα όσα περί υποκριτικού αντιαμερικανισμού, του καταλόγισε ο πρωθυπουργός.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «είναι υποκρισία να μας εγκαλεί για υποκρισία και διπλή γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης,ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετείχε στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ως πρωθυπουργός μας είπε ότι και την τιμά και την τηρεί».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα