back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την άποψη, ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να τηλεφωνήσει στον Ρώσο ομόλογο του.

Εν τω μεταξύ, με αντίποινα απειλεί η Ρωσία την Φινλανδία μετά από την κοινή δήλωση από τον πρόεδρο και την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, που τάχθηκαν υπέρ της υποβολής αιτήματος ένταξης στο ΝΑΤΟ. Το Υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, στρατιωτικού-τεχνικού χαρακτήρα και όχι μόνο, για να σταματήσει τις απειλές για την εθνική της ασφάλεια».

Παράλληλα, κορυφαίοι Φινλανδοί πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει από αύριο τις παραδόσεις φυσικού αερίου. Το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η Φινλανδία προέρχεται από τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία πιέζει την Ευρώπη για περαιτέρω στήριξη προς το Κίεβο, δηλώνοντας πως ο αγωγός μεταφοράς ρωσικού αερίου θα παραμείνει κλειστός έως ότου το Κίεβο αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό του στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Ψήφισμα για τη διεξαγωγή έρευνας για καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Σε έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, διατυπώθηκαν οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, που συμπεριλαμβάνουν εκτελέσεις πολιτών, βιασμούς, βασανιστήρια και εξαφανίσεις. Η ψηφοφορία εγκρίθηκε με 33 υπέρ, 12 αποχές και δύο ψήφους κατά (από την Κίνα και την Ερυθραία).

Ψηφίστηκε πριν από λίγο η αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ με 181 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και 119 κατά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική λύση και ΜέΡΑ 25, λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Κατά τη συζήτηση επικράτησαν υψηλοί τόνοι. «Οι τελικές αποφάσεις για την έγκριση αναβάθμισης των F16 είναι θέμα του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέχρι στιγμής αυτό έχει αρνηθεί να συζητήσει πώληση οποιοδήποτε συστήματος», απάντησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, στις αιτιάσεις για επικείμενη αναβάθμιση των τουρκικών F16.

Για δυο κολοσσιαίας σημασίας παραχωρήσεις, που είναι η απεμπόληση του διαπραγματευτικού χαρτιού της χώρας μας, για ετήσια ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και η παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδη την στρατηγική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στην εξωτερική μας πολιτική.

Τον εντοπισμό τριών πιθανών κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα παιδιά είναι ηλικίας 14 μηνών, 10 ετών και 18 μηνών το οποίο ήταν ασυμπτωματικό. Το ένα δεν νοσηλεύτηκε και τα δύο χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία, ενώ δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή, δεν έλαβαν ειδική αγωγή και πλέον είναι σε άριστη γενική κατάσταση.

4782 νέα κρούσματα, 18 θανάτους και 180 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-1 σετ εκτός έδρας στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ της Volley League γυναικών και κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-0 σετ την Αμερικανίδα Κοκό Γκοφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Όπεν της Ρώμης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα