back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ για άλλες 38 περιπτώσεις με λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Εξώδικο κατά του e-ΕΦΚΑ για άλλες 38 περιπτώσεις με λάθη που αφορούν τον επανυπολογισμό των συντάξεων, κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο συντάξεων με λανθασμένο επανυπολογισμό, δεδομένου ότι τον περασμένο Φεβρουάριο επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία με 12 περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, επισημαίνουν ότι αν δεν δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα, θα επανέλθουν με μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ταμείου.

Εξάλλου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μετά τις μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα που κατέθεσε το ΕΝΔΙΣΥ και μετά από κλήτευση, δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις στον 5ο Πταισματοδίκη, 6ο Πταισματοδίκη καθώς και στον 8ο Πταισματοδίκη Αθηνών εκ μέρους του ΕΝΔΙΣΥ αλλά και εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ και αφορούν αντίστοιχα λάθος επανυπολογισμό, εσφαλμένο υπολογισμό στην παράλληλη πριν από το 2016, καθώς και για την προσαύξηση της παράλληλης στην κύρια σύνταξη, η οποία έως και σήμερα δεν έχει χορηγηθεί.

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά έγγραφες απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις λαθών ως προς τον επανυπολογισμό και την καταβολή νέων, αυξημένων συντάξεων στους δικαιούχους, καθώς και των αναδρομικών ποσών που οφείλονται από 1/1/2019 και μετά, καθώς και από το 2016, αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ, ο επανυπολογισμός του 2019 έγινε σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είχε ηλεκτρονικά τότε ο e-ΕΦΚΑ και όχι με τα πραγματικά στοιχεία κάθε συνταξιοδοτικού φακέλου, με συνέπεια:

Α) Να μην έχουν υπολογιστεί στην ανταποδοτικότητα η προσαύξηση των ασφαλίστρων πάνω από 20%.

Β) Να μην έχουν υπολογιστεί τα βαρέα και υπερβαρέα ένσημα.

Γ) Να μην έχουν υπολογιστεί οι αποδοχές του παράλληλου χρόνου στον επανυπολογισμό του 2019 (ν. 4387/2016, νόμος Κατρούγκαλου).

Δ) Να μην έχει υπολογιστεί σωστά η αρχική σύνταξη και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε ελλιπές ποσό στον δικαιούχο σύνταξης χηρείας.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα