back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Καραθανασόπουλος: Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ είναι επικίνδυνη και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Διαβάστε επίσης

«Η  συμφωνία αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ είναι επικίνδυνη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις χώρες της περιοχής αλλά και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μια συμφωνία κατάπτυστη και επιθετική για αυτό και θα την καταψηφίσουμε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε πως η παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα επισημαίνοντας πως δεν αναγνωρίζουν σύνορα και για αυτό μιλούν και για διμερείς διαφορές με την Τουρκία τις οποίες πρέπει να επιλύσουν οι δύο χώρες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση και κροκοδείλια δάκρυα καθώς -όπως είπε- επί των ημερών του υπογράφηκε η συμφωνία για επέκταση των αμερικανικών βάσεων και η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Τέλος αναφερόμενος στο πόρισμα της ΡΑΕ είπε: «η συζήτηση για τα ουρανοκατέβατα κέρδη είναι αποπροσανατολιστική είτε πρόκειται για υπερκέρδη 591 εκατ, είτε για 1,5 δισ είτε 2 δισ λέω εγώ.  Όταν το 8μηνο η επιβάρυνση των καταναλωτών ξεπερνά τα 20 δις είναι σαν να κουβαλάνε οι πολίτες ένα παγόβουνο και εμείς να μιλάμε μόνο για την κορυφή του, μιλάμε δηλαδή για το 10% και ρωτάω το υπόλοιπο 90% τι είναι;» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα