back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μπλίνκεν το Σάββατο στο Βερολίνο για τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία το Σάββατο για να συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα εξετάσει την απάντηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο επίκεντρο η ενιαία αντίδραση στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη 28-30 Μαΐου.

«Στις 14 Μαΐου, ο υπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει μια άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου Σύμμαχοι και εταίροι θα συζητήσουν την ενιαία τους απάντηση στον συνεχιζόμενο βάναυσο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών στη Μαδρίτη. Την επόμενη μέρα θα έχει εμπορικές συναντήσεις με ηγέτες της ΕΕ στο Παρίσι, μαζί με την εμπορική εκπρόσωπο των ΗΠΑ Κάθριν Τάι και την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο», σημειώνει το Στέητ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στο Παρίσι με την Εμπορική Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Κάθριν Τάι και την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο για τη δεύτερη υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ.

Δομίνα Διαμαντοπούλου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα