back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Αισιόδοξα τα μηνύματα από τον τουρισμό ωστόσο στο τέλος θα κάνουμε λογαριασμό

Διαβάστε επίσης

«Τα μέχρι στιγμής μηνύματα για την πορεία του τουρισμού είναι αισιόδοξα ωστόσο στο τέλος θα κάνουμε το λογαριασμό» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός μίλησε για μια χρονιά, η οποία, παρά την κρίση λόγω του πολέμου, φαίνεται πως επιστρέφει δυναμικά. «Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά καθώς προκρατήσεις μετατρέπονται σε κρατήσεις, ενώ ήδη η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές σε πολλές περιοχές της χώρας.  Παράλληλα αρκετές αεροπορικές εταιρίες να προγραμματίζουν περισσότερες θέσεις και προορισμούς για την Ελλάδα».

Αναφερόμενη στη μεγάλη “έξοδο” των εργαζομένων από τον τουριστικό τομέα και πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να τους προσελκύσουν ξανά η  κ. Ζαχαράκη τόνισε:  «Η πολιτεία έβαλε το πλαίσιο και θα είναι πολύ αυστηρή ως προς τους ελέγχους για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Η ποιότητα στην εργασία, οι καλές αμοιβές μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση εργαζομένων»

Σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση η υφυπουργός επισήμανε πως έχει διασφαλιστεί πάνω από μισό εκατομμύριο, με στόχο «να δημιουργήσουμε μια τουριστική ακαδημία, να συμπεριλάβουμε όλες τις σχολές μας, ακόμη και να φέρουμε ένα ξενόγλωσσο τμήμα»

Πρόσθεσε πώς έχουν προγραμματιστεί πάνω από 46 εκατ. ευρώ για επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους και εποχικά εργαζομένους, τα οποία θα ξεκινήσουν από το τέλος του 2022 – αρχές του 2023.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα