back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σλοβενία: Αρκετοί αγνοούμενοι και 20 τραυματίες μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Διαβάστε επίσης

Αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σήμερα σε χημικό εργοστάσιο στη Σλοβενία, ενώ 20 εργάτες τραυματίστηκαν εκ των οποίων δυο σοβαρά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του εργοστασίου και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Melamin που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κοτσέβιε (νοτιοανατολικά), 60 χλμ. από τη σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

“Μια δεξαμενή εξερράγη” για αδιευκρίνιστο λόγο, εξήγησε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Λέον Μπέχιν, όταν ρωτήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

“Δεν έχουμε νέα από αρκετούς ανθρώπους”, δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Σρέκο Στέφανιτς, διευκρινίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν απασχολούνταν στο εργοστάσιο.

Επρόκειτο για τέσσερις παρόχους υπηρεσιών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων STA και την ιστοσελίδα 24ur.

Επίσης, 20 εργάτες τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων φέρουν βαριά εγκαύματα και διακομίσθηκαν με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου στο οποίο εισήχθησαν.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που βρίσκονται σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο να μην βγουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρά τους λόγω του φόβου τοξικών αναθυμιάσεων.

“Το ατύχημα δεν είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος του Κοτσέβιε Βλαντίμιρ Πρέμπιλιτς.

Ο κεντρικός δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία λόγω της επέμβασης των πυροσβεστών που είπαν ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Φωτογραφίες έδειχναν στήλες μαύρου καπνού να βγαίνουν από το εργοστάσιο, το οποίο παρασκευάζει ρητίνες για χαρτί, για τον τομέα της κατασκευής, για ξύλο, βαφές καθώς και διακοσμητικά χαρτιά που δίνονται στη βιομηχανία επίπλων.

Το εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1954 και απασχολεί σχεδόν 200 εργαζόμενους.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα