back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Τέλος το μπάχαλο στα Πανεπιστήμια – Η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα γίνει

Διαβάστε επίσης

«Στο ΑΠΘ κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε ότι έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο η αστυνομία θα είναι εκεί.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια. Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Όπως είπε, θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Τέλος, κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30%. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί να υπάρξει συνάντηση  με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα