back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βέλγιο: Aπαγορεύει τις «θεραπείες σεξουαλικής μεταστροφής»

Διαβάστε επίσης

Το Βέλγιο σχεδιάζει να βελτιώσει στην εικόνα του ως χώρας φιλικής προς την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ εισάγοντας μέχρι το τέλος του έτους νομοσχέδιο που απαγορεύει τις «θεραπείες σεξουαλικής μεταστροφής», που ήδη απαγορεύονται στην Γαλλία, στην Γερμανία και στην Ελλάδα, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Η υφυπουργός Ισότητας των Φύλων Σάρα Σλιτς θα παρουσιάσει αύριο στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο για την πλήρη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βέλγιο.

Οι «θεραπείες μεταστροφής» έχουν ως στόχο την αλλαγή σεξουαλικής κατεύθυνσης ή την ταυτότητα φύλου.

Προσεχώς οι «θεραπείες μεταστροφής» θα απαγορευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπαναχωρήσει σε αυτήν την δέσμευση.

Σύμφωνα με το γραφείο της Σάρα Σλιτς , το Βέλγιο συγκαταλέγεται σε 70 χώρες του κόσμου όπου εφαρμόζονται οι «θεραπείες» αυτές που «επιβάλλουν την ετεροσεξουαλικότητα» και είναι «αναποτελεσματικές και επικίνδυνες».

«Οι πρακτικές αυτές ξεκινούν από την ψυχοθεραπεία και τα ηλεκτροσόκ και φθάνουν στον ξυλοδαρμό και στον “διορθωτικό βιασμό”. Μπορούν να εφαρμοσθούν σε ιατρικό, θρησκευτικό ή άλλο περιβάλλον, είτε μέσω συγγενών ή ψευδοεπαγγελματιών και έχουν τρομακτικές συνέπειες στα πρόσωπα επί των οποίων εφαρμόζονται», σύμφωνα με τις υπηρεσίες της υπουργού.

Φέτος η Γαλλία και η Ελλάδα θέσπισαν απαγορεύσεις εφαρμογής αυτών των «θεραπειών» μετά την Μάλτα το 2016 και την Γερμανία το 2020.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα