back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, συνομίλησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ,για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο Όστιν κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της διατήρησης των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία από αύριο θα σταματήσει να εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα στην Φινλανδία λόγω οφειλών, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης η Μόσχα συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία και ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυστηροποιεί τους όρους απόκτησης ρωσικής βίζας για τους Βρετανούς, παρουσιάζοντας αυτά τα μέτρα ως απάντηση στις “μη φιλικές” ενέργειες του Λονδίνου. Καταγγέλλοντας τις δυσκολίες που συναντούν οι Ρώσοι για ν’ αποκτήσουν βρετανική βίζα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι θα κάνει “το ίδιο προς τους Βρετανούς, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση”.

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε εκ νέου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας. «Ο ισχυρισμός ότι εκεί κυβερνούν ναζί είναι λάθος» έγραψε στο τουίτερ ο Γερμανός Καγκελάριος και επεσήμανε «την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση».

Η Ουκρανία εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά χωρίς μεσολαβητές, και χωρίς τελεσίγραφα, δήλωσε, εκ νέου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο η Ουκρανία να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για χάρη της διασφάλισης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax ο Ουκρανός Πρόεδρος σε συνέντευξη στη Rai 1, εκτίμησε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν μάταια αναζητά την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, για τον τερματισμό του πολέμου.

Τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε, η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ωστόσο δεν βλέπει θετικά ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Συμμαχία στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο «λάθος» με τη χώρα μας.

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λειτουργήσει σταθεροποιητικά και να ωφελήσει τις χώρες γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα, υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε.

Στα 2,20 ευρώ το λίτρο η μέση τιμής της αμόλυβδης και στα 2 ευρώ η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στη χώρα μας.

Δημοσιονομικά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από την Ευρώπη δήλωσε – στον Αθήνα 9.84 – ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση στον τομέα της ενέργειας.

“Ας είναι η Κυριακή που έρχεται η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Την Κυριακή στις 15 και την Κυριακή των εκλογών, όποτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει τις κάλπες για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού”, δήλωσε από την Αρτα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την αναζήτηση αποζημίωσης από την φαρμακοβιομηχανία Novartis για αθέμιτες πρακτικές, που διερευνώνται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ξεκινά η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας θα καταθέσει αγωγή για αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί. Όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης ήδη έχει συνταχθεί η αγωγή. Οι κινήσεις του υπουργού Υγείας είναι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Τσιάρα και ουσιαστικά υλοποιούν τις υποδείξεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, αποδίδεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας ,σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη. Ζητείται να γίνει άμεσα εκταφή για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Αιγάλεω», έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες.

4.827 νέα κρούσματα, 29 θανάτους και 178 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Την απαλλαγή του 27χρονου που καταγγέλθηκε για βιασμό από 24χρονη σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την πρωτοχρονιά, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα. Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων συμπεραίνει ότι η καταγγελία της νεαρής γυναίκας υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της». Για την πορεία της υπόθεσης θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για μια και μοναδική βραδιά, αύριο Σάββατο 14 Μαΐου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα