back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η επικοινωνία των υπουργών άμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η πρώτη μετά την έναρξη του πολέμου. Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, κατά τη συνομιλία των δυο υπουργών δεν λύθηκε κανένα «ακανθώδες πρόβλημα», ούτε οδήγησε σε άμεσες αλλαγές στα όσα κάνουν ή λένε οι Ρώσοι». Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν ζήτησε από το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοιγκού την άμεση κατάπαυση του πυρός και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας.

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε εκ νέου νωρίτερα ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ο οποίος επικοινώνησε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά χωρίς μεσολαβητές και τελεσίγραφα, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, o οποίος μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση τόνισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να του πρότεινε να κάνει υποχωρήσεις στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολεμική σύγκρουση.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ελιζε λέγοντας ότι ο πρόεδρος Μακρόν δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του Ουκρανού προέδρου και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποχωρήσεις.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στο Βερολίνο θα έχουν σήμερα οι ομόλογοί του της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προκειμένου να συζητηθούν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον «εργάζεται για να αποσαφηνίσει τη θέση της Τουρκίας» δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, ενώ ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν «να καταλάβουν καλύτερα την Τουρκική στάση».

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει από σήμερα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία λόγω οφειλών.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο «πρόεδρος» της αποσχισθείσας από τη Γεωργία επαρχίας της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε απόψε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα στις 17 Ιουλίου με το ερώτημα της ένωσης της περιοχής με τη Ρωσία.

«Σε όλη την Ευρώπη, έχουμε δυσκολίες, αλλά εδώ έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς στο ρεύμα. Είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε ενόψει της ενεργειακής κρίσης, να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, να δώσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε κλειστούς διαγωνισμούς και αναθέσεις, ενώ τα γαλάζια Golden boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς την ώρα που η κοινωνία στενάζει» δήλωσε απόψε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσωρινή διαταγή για απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αναπροσαρμογής, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, μετρά την προσφυγή δυο πολιτών. Οι αιτήσεις ήταν κατά της ΔΕΗ και ενός ακόμα παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, καθώς εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, εως τότε προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα.

Αγωγή για προσβολή του ελληνικού δημοσίου εναντίον της εταιρείας Novartis θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Τέσσερις χιλιάδες 388 νέα κρούσματα, 29 θανάτους και 178 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Άνδρας που έχει ανέβει στο καμπαναριό της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στο Αιγάλεω απειλεί να πέσει στο κενό. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και ειδικός διαπραγματευτής.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 έχουν τραυματιστεί, κάποιοι σοβαρά, από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε τετραώροφο εμπορικό κτίριο στο Νέο Δελχί.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Λιγκ καπ στο βόλεϊ των ανδρών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα