back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δωρίζοντας απινιδωτές για ακρίτες και φυλακισμένους

Διαβάστε επίσης

Οκτώ φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας θα δωρίσουν τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης- Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας σε χωριά της Λέσβου. Επιπλέον θα εκπαιδεύσουν τους κατοίκους στη χρήση απινιδωτή και στη παροχή πρώτων βοηθειών.

«Πρόκειται για μια σημαντική δράση την οποία υλοποιούμε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος της  Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης Ευαγγελία Γκόβα. Από 13 έως 16 Μαΐου 2022 θα παραδώσουμε σε 5 χωριά της Δυτικής Λέσβου ( Σκάλα Συκαμιάς, Μεσότοπο, Άργενο, Μανταμάδο και Πολιχνίτο) τους απινιδωτές ενώ με τη συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και τη χορηγία μιας τοπικής επιχείρησης θα παραδοθούν άλλοι 3 απινιδωτές σε αντίστοιχα χωριά του δήμου Μυτιλήνης».

«Παράλληλα θα εκπαιδεύσουμε τους κατοίκους των οκτώ αυτών χωριών στη παροχή πρώτων βοηθειών γεγονός πολύ σημαντικό καθώς κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία είναι δύσκολη. Μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ ή ένας γιατρός θα έχουν την γνώση να σώσουν μια ζωή ή ακόμα και τον εαυτό τους. Πρόκειται για μια δράση, που την υλοποιούμε με μεγάλη χαρά ως εθελοντές διασώστες» προσθέτει η κα Γκόβα. 

Η μεταφορά των μελών της Ομάδας στο ακριτικό νησί της Λέσβου πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Μητρόπολη Μηθύμνης και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δράση στις Φυλακές Κορυδαλλού

«Σε όλες μας τις δράσεις εστιάζουμε στον άνθρώπο» επισημαίνει η κα Γκόβα αναφερόμενη σε μία ακόμη πρόσφατη δράση Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης  στις Γυναικείες Φυλακές του Κορυδαλλού. Η ομάδα παρέδωσε έναν απινιδωτή στο σωφρονιστικό κατάστημα ενώ παράλληλα εκπαίδευσε το προσωπικό στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Η δωρεά έγινε με τη συνδρομή του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα