back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο δημαρχείο της Αθήνας για ανέγερση του Μνημείου για τα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας για το Μνημείο στην πρωτεύουσα είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για τις επόμενες ενέργειες που αφορούν την ανέγερση του Μνημείου στην Αθήνα. Παρών στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της Αθήνας ήταν και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Για εμάς, το Μνημείο αυτό αποτελεί μία οφειλόμενη τιμή στους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας, που το καλοκαίρι του 1974 θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους. Και επιπλέον, μία οφειλόμενη τιμή στους συγγενείς τους, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν τόσα χρόνια μετά να αναζητούν απαντήσεις. Η πρόταση του Πρέσβη κ. Κενεβέζου για την ανέγερση του Μνημείου, μάς κινητοποίησε άμεσα καθώς η Αθήνα, έστω και καθυστερημένα, δράττει την ευκαιρία να κάνει επιτέλους το χρέος της. Δεσμευτήκαμε για τα επόμενα βήματα, ώστε το Μνημείο να υλοποιηθεί μέσα από τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο πρέσβης της Κύπρου υπογράμμισε ότι το Μνημείο αποτελεί «μία οφειλόμενη τιμή στους ανθρώπους, οι οποίοι από εκείνη την τραγωδία, είτε μόλις πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν, είτε δεν έχουν επιστρέψει και αγνοούνται μέχρι σήμερα. Και αυτοί είναι πολλές εκατοντάδες άνθρωποι. Ως εκ τούτου, ας πράξουμε τουλάχιστον – από την άποψη της ευθύνης μνήμης – την οφειλόμενη μας υποχρέωση. Πιστεύω ότι τα επόμενά μας βήματα θα είναι σύντομα και θα είναι συγκεκριμένα, όπως αποφασίσαμε σήμερα και ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί».

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Μαρία Καλμπουρτζή ευχαρίστησε «ιδιαίτερα τον δήμαρχο της Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κενεβέζο για τις γεμάτες ευαισθησία και συγκίνηση στιγμές που ζήσαμε σήμερα. Και αυτές είναι η αναγνώριση του ιστορικού χρέους, όπως μας είπε ο κ. Μπακογιάννης απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που πολέμησαν το 1974 και από τότε και, για σχεδόν 50 χρόνια, αγνοείται η τύχη τους. Αυτό αποτελεί μία εκδήλωση και της ευαισθησίας, αλλά και της ιστορικής υπευθυνότητας του Δήμου Αθηναίων, η οποία πιστεύουμε ότι καλύπτει τους συγγενείς και πραγματικά ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα