back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γέμισε παιδιά το Λίντο, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της FIBA

Διαβάστε επίσης

Με δεκάδες παιδιά να γεμίζουν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κλειστού του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής το εορταστικό τριήμερο για τα 90 χρόνια της FIBA.

Η Ελλάδα έχει την τιμή να είναι η χώρα, όπου θα αρχίσουν οι επετειακές εκδηλώσεις και όλο το Ηράκλειο έχει αγκαλιάσει αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Οι εορτασμοί θα αρχίσουν με αγώνες 3Χ3 όπου μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνισθούν και να απολαύσουν το μπάσκετ.

Την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων, ανέλαβαν η ΕΟΚ και το υφυπουργείο Αθλητισμού και φρόντισαν να δώσουν την αίσθηση… all star! Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε από το πρωί στις εγκαταστάσεις, χαιρέτησε τα μικρά παιδιά που αγωνίσθηκαν και ευχήθηκε σε όλους να απολαύσουν το αγωνιστικό τριήμερο και να παραμείνουν κοντά στον αθλητισμό. Μαζί του και ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, ο οποίος ως οικοδεσπότης έχει φροντίσει να λειτουργούν όλα άψογα, ενώ λίγο αργότερα, έφθασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

«Ενενήντα χρόνια FIBA, εορτασμοί που ξεκινούν από το Ηράκλειο, παρουσία κορυφαίων αθλητών και ανθρώπων που χαρακτήρισαν με την παρουσία τους το Παγκόσμιο Μπάσκετ.
Στην παρέα μας θα είναι και ο Ανδρέας Ζαγκλής, ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της FIBA. Να τονίσω, ότι ανάμεσα σε 213 μέλη-χώρες της FIBA, η Ελλάδα είναι η χώρα που θα ξεκινήσει τους εορτασμούς για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε:
«Οι εκδηλώσεις γίνονται με την συμμετοχή πολλών παιδιών, δομών και πολλά event, ενώ θα δοκιμάσουμε και εμείς τις δυνατότητες μας. Αύριο, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με το Gala όπου θα βραβευθούν μεγάλες προσωπικότητες του κρητικού μπάσκετ.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Λιόλιο, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έναν άξιο πρόεδρο που από τα πρώτα βήματά του, έδειξε τη δυναμική και τη θέλησή του, καθώς και όλους τους συνεργάτες του. Επίσης τον Αντρέα Ζαγκλη που έχει συμβάλει τα μέγιστα και βέβαια τους βετεράνους που θα είναι στο τριήμερο».

Τέλος ο Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει την εκδήλωση: «Καλούμε όλον τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας, να περάσουμε όμορφα και να γίνουμε όλοι μια οικογένεια. Η αθλητική οικογένεια χωράει όλον τον κόσμο και όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια της FIBA».

Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, παρουσιαστές και μουσική, έκαναν τους παρευρισκόμενους να απολαύσουν τους αγώνες στο Λίντο και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, που αποτυπώθηκε και στα χαμόγελα των δεκάδων παιδιών που συμμετείχαν.

Οι διοργανωτές φρόντισαν να δείξουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο. Δεκάδες περίπτερα φιλανθρωπικών δομών είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο, στέλνοντας ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα!

Οι δράσεις σήμερα είναι πολλές. Επειδή το ενδιαφέρον των μικρών αθλητών είναι μεγάλο, οι αγώνες 3Χ3 θα ολοκληρωθούν στις 18:00, ενώ μία ώρα αργότερα οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες θα τεθούν… αντιμέτωποι με την ομάδα βουλευτών και το βραδυ, θα πραγμνατοπιηθεί συναυλια από σχολικά σύνολα.

πηγή-ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ετικέτες
  • FIBA
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα