back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο Παλαιό Φάληρο.

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Κεραμεικού, στο Γκάζι.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τη θέση της Τουρκίας όσον αφορά την πιθανή ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ” δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών, Κάρεν Ντόνφριντ, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα δεν στηρίζει το αίτημα των δύο χωρών επειδή αυτές οι σκανδιναβικές χώρες “φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις”. Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί στην σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο. Όπως έγινε γνωστό, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στο Βερολίνο θα έχουν σήμερα οι ομόλογοί του της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προκειμένου να συζητηθούν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε η Άγκυρα για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. “Η θέση της Άγκυρας στη Συμμαχία δεν έχει αλλάξει εξαιτίας των δηλώσεων αυτών” ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στο μεταξύ, η Ρωσία θα αναστείλει από σήμερα τις παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία, λόγω απλήρωτων χρεών, όπως επικαλέστηκε η προμηθεύτρια εταιρεία, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στη ρωσική εταιρεία InterRAO.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εισέρχεται στην «τρίτη φάση» της, η οποία θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες μάχες, εκτιμούν αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης. Η «πρώτη φάση» της ρωσικής επίθεσης ήταν η απόπειρα κατάληψης της Ουκρανίας «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Βίκτορ Αντρούσιφ. Η «δεύτερη φάση» χαρακτηρίστηκε από τις προσπάθειες να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις και να ηττηθούν σε διάφορες πολιορκημένες περιοχές, συμπλήρωσε. Σε αυτήν τη νέα «τρίτη φάση» θα δούμε τα ρωσικά στρατεύματα να υπερασπίζονται τα εδάφη στα οποία έχουν αποκτήσει τον έλεγχο μέχρι στιγμής, υποστήριξε.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η αποσχισθείσα από τη Γεωργία, επαρχία της Νότιας Οσετίας, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα στις 17 Ιουλίου με το ερώτημα της ένωσης με τη Ρωσία.

Αγωγή κατά της Novartis για διεκδίκηση αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου, θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας. Ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε επίσης ότι δόθηκε εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα ανοικτά της Χίου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα από το Πυργί, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 21 χιλιόμετρα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι που είχαν εκδηλώσει υψηλό πυρετό, εν μέσω του πρώτου ξεσπάσματος κορωνοιού που παραδέχτηκε επισήμως το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Βορείου Κορέας σχεδόν 290 χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν εμφανίσει συμπτώματα, δέχονται ιατρική φροντίδα. Για «τεράστια καταστροφή» έκανε λόγο ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επέβαλε καθολικό lockdown.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 σετ του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ ανδρών.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα