back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Την άμεση απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών ανακοίνωσε η Ινδία, καθώς η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές στην εγχώρια αγορά. Εξαιρούνται μόνο οι εξαγωγές που αφορούν παραγγελίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές. Οι διεθνείς αγορές υπολόγιζαν στην Ινδία όσον αφορά τις προμήθειες σιτηρών αφότου μειώθηκαν οι εξαγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τη θέση της Τουρκίας όσον αφορά την πιθανή ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ” δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών, Κάρεν Ντόνφριντ, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα δεν στηρίζει το αίτημα των δύο χωρών επειδή αυτές οι σκανδιναβικές χώρες “φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις”. Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί στην σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο. Όπως έγινε γνωστό, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στο Βερολίνο θα έχουν σήμερα οι ομόλογοί του της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προκειμένου να συζητηθούν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε η Άγκυρα για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, η Ρωσία αναστέλλει από σήμερα τις παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία, λόγω απλήρωτων χρεών τα οποία επικαλέστηκε η προμηθεύτρια εταιρεία, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στη ρωσική εταιρεία InterRAO.

Την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ρωσικής παροχής, εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Welt της Κυριακής, η οποία επικαλείται έγγραφο της Επιτροπής για «βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας».

 

 

 

 

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο από την οποία έχασε τη ζωή της μια ηλικιωμένη εξετάζει η αστυνομία. Για το περιστατικό έχει συλληφθεί ο γιος της άτυχης γυναίκας ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι και ανακρίνεται ως ύποπτος για τη φονική πυρκαγιά.

Εξάλλου, σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Κεραμεικού, στο Γκάζι.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 8 παίζουν Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ. Για τα πλέι άουτ στις 5 παίζουν Βόλος- ΟΦΗ .

 

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 20 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα