back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άστατος καιρός με βροχές και ζέστη τη Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Άστατος καιρός, με βροχές καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο Δευτέρα 16 Μαίου σε ολόκληρη τη χώρα . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 28 με 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-05-22

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική χώρα, ενώ τη νύχτα στα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-05-2022 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-05-2022

Αρχικά στα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα σταματήσουν. Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, την Παρασκευή όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα