back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται και σήμερα στο Βερολίνο οι εργασίες του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, με κύριο αντικείμενο τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επικείμενη αίτηση ένταξης στη Συμμαχία της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Την αρνητική θέση της Άγκυρας στην ενδεχόμενη ένταξη επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες “στηρίζουν ανοιχτά και έχουν σχέσεις με το ΡΚΚ” το οποίο χαρακτήρισε “τρομοκρατική οργάνωση”. Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο δήλωσε ότι μίλησε με τον τούρκο ομόλογό του, προκειμένου «να χαμηλώσει η ένταση» και δήλωσε ότι η χώρα του προτίθεται να υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, εφόσον το Κοινοβούλιο αποφασίσει σχετικά αύριο, Δευτέρα.

Θετικά βλέπουν την επικείμενη αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ Καναδάς, Ολλανδία, Τσεχία, Νορβηγίας και Σλοβακία, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών. «Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχθούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά. Δράστης ένας 18χρονος λευκός Αμερικανός ο οποίος συνελήφθη. Οι αμερικανικές αρχές έκαναν λόγο για «έγκλημα μίσους» και μια πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα».

Αύριο το βράδυ το σημαντικό ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο αναμένεται να κινηθεί γύρω από τα ελληνοτουρκικά με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό να θέτει επί τάπητος το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Κογκρέσο, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η κυρία Πελόζι, δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για την ασφάλεια της Ελλάδας και χαρακτηρίζει τη χώρα μας πολύτιμο εταίρο, στην προώθηση των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών.

Εσωκομματικές εκλογές σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Ένα τόνο νοθευμένα ποτά κατάσχεσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Ιεράς Οδού. Το παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία αλκοόλ, παρασκευαζόταν και εμφιαλωνόταν στην ταράτσα του κτιρίου. Συνελήφθη ένα άτομο και υποβλήθηκε δικογραφία εναντίον δύο δραστών στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η Ουκρανία με το τραγούδι Στεφανία ήταν η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε ότι την επόμενη χρονιά η χώρα του θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη. Την 8η θέση κατέλαβε η συμμετοχή της Ελλάδας.

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά masters που διεξάγεται στη Ρώμη.

Το καλύτερο άλμα στον κόσμο στο μήκος έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στα 8,36 μέτρα στο μίτινγκ «Βεργώτεια 2022 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα