back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στις 22:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για μία σημαντική συνάντηση η οποία πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία όπου η Αθήνα δηλώνει πεπεισμένη ότι εταίροι και σύμμαχοι αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως αξιόπιστο και συνεπή εταίρο, παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως η χώρα μας εκπέμπει το μήνυμα μίας Ελλάδας ισχυρής, αποφασιστικής, σταθερής στις θέσεις της, ενώ σε όλες τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας

Η ατζέντα της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει διμερή ζητήματα, την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέτει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος και ως ζήτημα που υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα.
Στην ατζέντα θα βρεθούν και τα ενεργειακά με την χώρα μας να είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κόμβος μεταφοράς αερίου και καθαρής ενέργειας από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, να συμβάλει ενεργά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και στη διαφοροποίηση των ενεργειακών διαδρομών και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τριήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα απευθύνει και ομιλία, αύριο Τρίτη στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στον επανασχεδιασμό του χάρτη ασφαλείας της Ευρώπης. Σήμερα οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στα κοινοβούλια των χωρών τους. Για ιστορική μέρα για τη Φινλανδία έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Σαούλι Νιινίστο. «Το καλύτερο για την ασφάλεια της Σουηδίας και του λαού της είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Εμπόδια ωστόσο στη διαδικασία φέρνει η Τουρκία. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες, ενώ ζήτησε την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές προς την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την πεποίθησή ότι θα υπάρξει κοινό έδαφος και ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη των δύο χωρών εξέφρασε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την επίτευξη συμφωνίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του χρόνου, θα αναζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Εγγυήσεις για την ενεργειακή τους ασφάλεια, ζητούν Ουγγαρία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών.

Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα άλλο κόμμα, μαζικό, νεανικό, συγχρονο και ριζοσπαστικό, που άπλωσε τις ρίζες του σε όλη την κοινωνία” δήλωσε ο Α. Τσίπρας έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

3.269 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε π ΕΟΔΥ. 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 176 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Από σήμερα μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση, σχετικά με την διενέργεια rapid test, για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίζεται σε λίγη ώρα η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Η εισαγγελική λειτουργός θα εισηγηθεί στους δικαστές επί της ενοχής του κατηγορούμενου ενώ πιθανότατα το απόγευμα αναμένεται και η ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών .

Με το σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα» και στο πλαίσιο των γενεθλίων των 35 χρόνων του Αθήνα 9. 84, ο σταθμός της πόλης, εστιάζει στην αυριανή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας. Ολόκληρο το πρόγραμμά του προσαρμόζεται και σε συνεργασία με το περιοδικό Antivirus (avmag.gr), φιλοξενεί στους 98.3 στα FM πολιτικούς, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και οργανώσεις προσπαθώντας να δώσει φωνή στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, LIVE από την πλατεία Κοτζιά μέσα από το pop up εξωτερικό στούντιο του σταθμού της πόλης.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ κάθε εκπομπή φιλοξενεί συζητήσεις για την καμπάνια «Πες το Ναι» αλλά και για τις διακρίσεις, τη βία, τη ρητορική μίσους, τη μείωση νομικής και κοινωνικής προστασίας θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις από το μεσημέρι και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα