back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας θα αναδείξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Απόψε στις δέκα και μισή ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται διμερή θέματα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέτει αυτό της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος. Επίσης στην ατζέντα θα βρεθούν και τα ενεργειακά με την χώρα μας να είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κόμβος μεταφοράς αερίου και καθαρής ενέργειας από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αύριο το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον μετέβη και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αύριο αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το κλίμα Τζον Κέρι.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε τυχόν περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε πρατήρια υγρών καυσίμων. «Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν πρόστιμα ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις. Επεσήμανε ότι όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, θα του αφαιρεθεί το κέρδος επί δύο.

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη φινλανδική Βουλή για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ και στη γειτονική Σουηδία η πρωθυπουργός της δήλωσε χθες ότι από σήμερα θα επιχειρήσει να διασφαλίσει ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη για την ένταξη στη βορειοατλαντική Συμμαχία. Η ιστορική αυτή αλλαγή για την πολιτική ασφάλειας των δύο Σκανδιναβικών χωρών αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης βρίσκει αντιστάσεις λόγω της άρνησης της Άγκυρας στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία θα αυξήσει την ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής, εκτίμησε η Εσθονή υπουργός Εξωτερικών Λίιμετς.

Την επίτευξη συμφωνίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του χρόνου, θα αναζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Η εισαγγελική λειτουργός θα εισηγηθεί στους δικαστές επί της ενοχής του κατηγορούμενου ενώ πιθανότατα το απόγευμα αναμένεται και η ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών.

Σε μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία εισέβαλαν διαρρήκτες τα ξημερώματα. Ειδικότερα τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε καταδίωξη, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ωστόσο οι δράστες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες και τελικά στο ύψος του Ολυμπιακού Χωριού κατάφεραν να διαφύγουν.

Καταργείται από σήμερα η σύσταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και πτήσεις, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Με το σύνθημα «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα» και στο πλαίσιο των γενεθλίων των 35 χρόνων του Αθήνα 9. 84, ο σταθμός της πόλης, εστιάζει στην αυριανή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας. Ολόκληρο το πρόγραμμά του προσαρμόζεται και σε συνεργασία με το περιοδικό Antivirus (avmag.gr), φιλοξενεί στους 98.3 στα FM πολιτικούς, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και οργανώσεις προσπαθώντας να δώσει φωνή στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, LIVE από την πλατεία Κοτζιά μέσα από το pop up εξωτερικό στούντιο του σταθμού της πόλης.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ κάθε εκπομπή φιλοξενεί συζητήσεις για την καμπάνια «Πες το Ναι» αλλά και για τις διακρίσεις, τη βία, τη ρητορική μίσους, τη μείωση νομικής και κοινωνικής προστασίας θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις από το μεσημέρι και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα